-500 g carne de pui toccata
-2 linguri de ulei
-1 ceapa
-2-3 catei usturoi
-4-5 cartofi albi
-2 cartofi dulci
-ulei pentu prajit cartofii
-1 morcov
-1 dovlecel
-1 ardei capia
-suc de rosii
-2 oua
-400 ml suc de rosii
-marar
- sare, piper
-maghiran
Cartofii albi si cartofii dulci se taie felii subtiri si se prajesc in ulei incins .
Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in 2 linguri de ulei pana se inmoaie.
Ardeiul capia taiat se taie cubulete mici si morcovul se da pe razatoarea mare.
Dovlecelul, cu coaja cu tot, se da pe razatoarea mare, mai putin partea central cu semintele. Se pune putina sare si se lasa cateva minute, dupa care se stoarce de zeama.
Legumele maruntite se pun in cratita cu ceapa si usturoiul si se amesteca pe foc pana scade zeama.
Se adauga carnea de pui tocata si se amesteca pe foc pana isi schimba culoarea si scade zeama.
Intr-un castron se bate un ou, se adauga sucul de rosii, mararul tocat si mirodeniile, dupa care se adauga la compozitia de carne si legume.
Intr-o cratita se aseaza un rand de cartofi albi, jumatate din compozitia de carne, un rand de cartofi dulci, restul de carne, iar deasupra se aseaza cartofi albi si rosii, Se toarna peste musaca un ou batut si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade, pana se rumeneste.