Musaca de conopida cu carne de vita

Musaca de conopida cu carne de vita

Ingrediente

- 1 kg carne tocata de vita vita

- 1 ceapa ceapa mare

- 2-3 catei usturoi usturoi

- 2 linguri ulei

- 1 ardei capia (facultativ)

- sare sare, piper piper

- 500 ml suc gros de rosii rosii

- 3 oua oua

- marar si patrunjel

- 1 conopida mare

- 3 oua oua

- 100 g branza dulce

- 100 g telemea

- 100 g iaurt

- sare sare, piper piper

- 2 oua oua

- cascaval cascaval ras

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in 2 linguri de ulei pana se inmoaie.

Ardeiul capia se taie cubulete mici si impreuna cu carnea tocata se adauga peste ceapa. Se amesteca din cand in cand pe foc, pana scade zeama lasata de carne.

Se adauga sucul de rosii, sare piper si o foaie de dafin. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie carnea si scade sosul format.

Se scoate foaia de dafin, se adauga sare, piper si verdeata tocata marunt. Cand s-a racit putin se adauga 3 oua batute.

Intre timp desfacem conopida in buchetele mici, o spalam si o punem la fiert in apa clocotita pentru 5-7 minute, pana se inmoaie putin, dupa care se scurge de apa si se lasa la racit.

Se bat 3 oua si se amesteca cu branza dulce, telemeaua si iaurtul, se potriveste de sare si piper.

Se adauga peste conopida si se amesteca usor.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet. Turnam in tava conopida, o nivelam, deasupra asezam carnea si nivelam. Batem doua oua si turnam perste stratul de carne.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade (foc mediu), pana se rumeneste putin deasupra. Se rade cascaval deasupra si se mai introduce tava in cuptor pentru 10 minute.

Musacaua se poate servi cu smantana sau iaurt.