- cartofi albi
- cartofi dulci
- ulei
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa mare
- 1 ardrei capia rosu
- 1 iaurt mic
- 200 g smantana
- parmezan
- cascaval ras
- 3 oua
- marar si patrunjel
- sare
Cartofii albi si cartofii dulci se taie felii subtiri si se prajesc in ulei incins, doar pana se inmoaie putin si se scot pe un servet de hartie absorbant.
Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei, ceapa si ardeiul taiate marunt si o lingura de apa. Se amesteca pe foc pana se inmoaie putin si se adauga carnea tocata (eu am folosit carne toccata amestec vita si porc). Se amesteca din cand in cand, pana scada apa formata. Se adauga sare si verdeata tocata cat mai multa. Se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca 2 oua impreuna cu iaurtul, smantana si branza rasa(parmesan si cascaval).
Se amesteca cu carnea tocata si racorita. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare si verdeata.
Intr-o cratita se aseaza un rand de felii de cartofi albi combinati cu cei dulci.
Se toarna jumatate din amestecul de carne toccata.
Se aseaza deasupra felii de cartofi si apoi restul de carne tocata. La final se pune un rand de cartofi.
Se bate un ou si se toarna peste musaca.
Se coace musacaua in cuptor la 180 grade timp de 50-60 minute, pana se rumeneste frumos.
Daca se aduna ulei deasupra, acesta se poate scurge, se arunca.
Musacaua este foarte buna atat calda cat si rece