Gasca la cuptor cu legume

Gasca la cuptor cu legume

Ingrediente

-1 gasca de 2,8 kg

-1 potocala

-2 meremere mari

-1 ceapa ceapa mare

-1 lg (lingura ) salvie sau magheran(am folosit magheran)

-1 lg (lingurita ) scortisoara

-sare sare, piper piper

-2 morcov morcovi

-1 pastarnac

-1 ceapa ceapa mare

-1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare

-aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper din belsug.

Cu portocala, merele si ceapa, curatate si taiate bucati mari, se umple gasca si se inchide cu scobitori.

Din morcov, pastarnac, telina si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.

Se aseaza gasca, se pune un pahar de vin rosu si se da la cuptorul incalzit la 2500C. Dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.

Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava.

Coacerea dureaza aprox. 2 1/2 ore ( 1 ora pentru fiecare kg de gasca)

Cu 5 minute inainte de a fi gata, se unge peste tot cu sos de soia dulce si ketcap si se mai da la cuptor. Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere, a face o crusta crocanta.

Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald, scurgeti o parte din grasime, iar legumele dati-le la blender, adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului (sa eliminati aroma de alcool). Devine un sos absolut extraordinar !