- 200 g unt
- 500 g faina
- 200 g migdale maruntite
- 1 lingurita esenta migdale
- 1 albus ou
- 2 oua intregi + 1 galbenus
- 150 g zahar pudra
- 10 g praf de copt
- sare
- gem caise/ visine
Se mixeaza untul cu zaharul pudra. Se incorporeaza 2 oua si un galbenus. Se adauga esenta de migdale, se mixeaza.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga la compozitie. Se mixeaza.
Din aluat se modeleaza bilute, se dau prin albus si apoi prin migdalele maruntite.
Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul se formeaza o adancitura in mijlocul bilutei.
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 180 grade (foc mediu) pentru aprox. 17 minute.
Cand fursecurile se racesc se umplu cu dulceata de caise sau visine.
Sunt fragede si delicioase