- 1 ou
- 125 ml lapte
- 125 ml iaurt
- 4 linguri ulei
- esenta vanilie
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- 100 gr zahar
- 100 gr merisoare
- ciocolata
decor
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- 30 g cacao
- 2 linguri lapte
- bombonele pentru decor
Se incinge cuptorul pe mediu 180 grade.
Merisoarele se pun la inmuiat 20-30 minute in visinata, lapte sau compot, dupa care se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele umede (ou, lapte, iaurt, ulei, esenta vanilie) si in altul cele uscate (faina, praf de copt, zahar si merisoare).
Se amesteca cele doua compozitii, dar fara a insinsta prea mult cu amestecatul.
Se pune aluatul in formele pentru briose care se aseaza intr-o tava.
In mijlocul fiecarei briose se infige o bucata de ciocolata.
Briosele se coc 20-25 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Sunt delicioase si foarte usor de facut
Briosele se pot orna cu o crema de cacao si bombonele de zahar.
Pentru crema, untul foarte moale se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pudra cernut si laptele, cel putin 4-5 minute. Astfel crema iese pufoasa si usoara.
Se adauga cacao cernuta sau orice aroma doriti.