Briose cu merisoare si ciocolata

Briose cu merisoare si ciocolata

Ingrediente

- 1 ou

- 125 ml lapte lapte

- 125 ml iaurt

- 4 linguri ulei

- esenta vanilie

- 250 gr faina faina

- 1 praf de copt

- 100 gr zahar zahar

- 100 gr merisoare

- ciocolata ciocolata

decor

- 100 gunt unt

- 150 g zahar zahar pudra

- 30 g cacao cacao

- 2 linguri lapte lapte

- bombonele pentru decor

Mod de preparare

Se incinge cuptorul pe mediu 180 grade.

Merisoarele se pun la inmuiat 20-30 minute in visinata, lapte sau compot, dupa care se scurg bine.

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele umede (ou, lapte, iaurt, ulei, esenta vanilie) si in altul cele uscate (faina, praf de copt, zahar si merisoare).

Se amesteca cele doua compozitii, dar fara a insinsta prea mult cu amestecatul.

Se pune aluatul in formele pentru briose care se aseaza intr-o tava.

In mijlocul fiecarei briose se infige o bucata de ciocolata.

Briosele se coc 20-25 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.

Sunt delicioase si foarte usor de facut

Briosele se pot orna cu o crema de cacao si bombonele de zahar.

Pentru crema, untul foarte moale se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pudra cernut si laptele, cel putin 4-5 minute. Astfel crema iese pufoasa si usoara.

Se adauga cacao cernuta sau orice aroma doriti.