Briose cu lamaie

Briose cu lamaie

Ingrediente

- 4 albusuri

- 1 cana zahar zahar

- 1 cana faina faina

- 1,5 cani zahar zahar

- 1,5 lingurite praf copt

- 1/4 lingurita sare sare

- 1/3 cana ulei

- 3 galbenusuri

- 6 linguri zeama de lamaie lamaie

- coaja lamaie lamaie

- 250 gr. zahar zahar pudra

- 1/3 cana zeama lamaie lamaie

Mod de preparare

4 albusuri se bat bine cu 1 cana de zahar.

Faina se amesteca cu 1,5 cani de zahar, praful de copt si sarea.

Uleiul se amesteca cu 3 galbenusuri, 6 linguri zeama de lamaie si coaja de lamaie si apoi se bate la viteza mare cu amestecul de faina si zahar.

Abusul batut cu zaharul se incorporeaza usor in compozitie.

Se umple formele de briose pe jumatate si se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade aprox. 20 min, pana se rumenesc foarte usor deasupra.

Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie. Se adauga putina apa pentru luciu.

Glazura se intinde pe briose cu o paleta umeda si se orneaza cu bombonele colorate.

Briosele sunt dulci acrisoare si foarte pufoase.