Briose cu ciocolata, cafea si nuci

Briose cu ciocolata, cafea si nuci

Ingrediente

- 300 gr faina faina alba

- 1 lingura cacao cacao

- 100 gr zahar zahar (data viitoare pun 150 gr :); dar faptul ca nu sunt prea dulci este un bun pretext sa la tai in doua oua si sa le ung cu nutella ....)

- 1 plic praf de copt

- praf de sare sare

- 100 gr nuci

- 100 gr ciocolata ciocolata cu lapte lapte taiata marunt (nu foarte marunt)

- 2 oua oua

- 100 ml iaurt

- 200 ml cafea neagra

- 2 lg ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

- se incinge cuptorul pe mediu (treapta 2) si se prajesc nucile (de fapt, se coc) 15-20 de minute; cand s-au racit putin se scutura de cojite si se taie in bucati mari;

- se amesteca intr-un bol ingredientele uscate, iar in altul cele umede (oua, iaurt, ulei, cafea); se amesteca cele 2, cu miscari ample si cat mai putine;

- se imparte compozitia in 12 hartii de briose care se aseaza in tava speciala; (eu am pus in forme de briose bine unse cu unt sau margarina - fara hartie)

- se coc briosele 15- 20 de minute, verificand cu o scobitoare daca sunt gata.